FAQ

Vilket är det billigaste SSL-certifikatet?

Vårt billigaste certifikat är Thawte SSL 123.

Hur kan jag säkra en webmail med ActiveSync?

Om webmailen bara skall accessas utifrån rekommenderar vi GeoTrust QuickSSL Premium.

Om flera adresser skall användas rekommenderar vi Geotrust True BusinessID SAN eller GlobalSign DomainSSL SAN beroende på antalet adresser.

Vilket UC-certifikat för MS Exchange?

Det certifikat vi rekommenderar för MS Exchange är GlobalSign DomainSSL. Det stödjer förutom den externa FQDN upp till totalt 100 olika adresser som kan vara interna domäner, datornamn och intern IP-adresser. Explicit interna adresser kan inte läggas till på tredjeparts certifikat.

Det är licensierat för installation på fritt antal fysiska servrar vilket är viktigt om man använder web frontar eller kluster. Naturligtvis fungerar det också utmärkt med mobiltelefoner, ActiveSync och andra mobila enheter.

Väljer man ett Organisation SSL så kan man även komplettera med fler externa FQDN eller externa IP-adresser. Organisationen måste dock äga IP-adressen ifråga.

Hur säkrar jag flera siter under samma domän?

Om man skall säkra flera webbplatser under samma domän, exempelvis www.expertssl.com, mail.expertssl.com, resellers.expertssl.com osv, så är det ett Wildcard-certifikat man skall ha.

Vi har flera olika Wildcard-certifikan men billigast är GeoTrust True Business ID Wildcard.

Vilket passar för RDP & Terminal Services?

För RDP och Terminal Services kan du använda vilket certifikat du vill.Välj ett som passar baserat på hur du skall anropa servrarna.

Vilket certifikat fungerar för IDN-domäner med å, ä eller ö?

Thawtes SSL 123 och Thawte SSL Web Server certifikat stödjer IDN-domäner med internationella tecken som å, ä och ö.
J

Jag behöver ett Extended Validation (EV)

Välj ett certifikat som är markerat som EV och vars övriga egenskaper passar för ditt behov.

Vilket certifikat om en URL är en publik IP adress?

Det enda certifikat som kan utfärdas för en publik IP-adress är GlobalSign Public IP. Organisationen måste dock stå som innehavare av IP-adressen i fråga.

Jag kan inte skapa en CSR, hur gör jag?

Ingen fara. Kryssa i rutan att du vill ha hjälp i beställningsformuläret så kontaktar supporten dig. Vi kommer sedan hjälpa dig att skapa en alternativt skapa en åt dig.

Jag vill inte skapa en CSR

Ingen fara. Kryssa i rutan att du vill ha hjälp i beställningsformuläret så kommer vi skapa en åt dig.

Vad är Extended Validation (EV)?

En viktig aspekt av ett certifikat är att verifiera vilken site man besöker. Extended Validation innebär att man gör en extra noggrann kontroll av adress, ägare mm av websiten så att den som besöker den skall kunna vara trygg i att det verkligen är det som man utger sig för att vara.

Eftersom man kollar bolagsregister, inhämtar intyg och även tredjeparts intyg så tar det oftas ca 1-2 veckor och i bland något längre att utfärda ett sådant. I gengäld får man marknadens mest kraftfulla och trovärdiga certifikat.

EV-certifikaten är änkta för e-handels siter, banker, myndigheter, företag och organisationer där det är viktigt att kunna bekräfta websitens identitet för besökarna.

När bör man använda SSL?

SSL används när man vill skydda den information som skickas mellan t ex. en webbläsare (klient) och en server eller mellan olika serverar och applikationer. Det kanske vanligaste exemplet är kortbetalningar, då man givetvis inte vill skicka kontokortsinformationen i klartext. SSL bör användas när man värdesätter säkerhet och förväntar sig att andra ska lita på den tjänst man tillhandahåller

Ett SSL-certifikat talar också om för vilken adress det är utfärdat för och i vissa fall, beroende på certifikatstyp, vilket företag som står bakom webbplatsen man besöker. Denna information visas om man klickar på hänglåset i webbläsaren eller på det sigill som följer med vissa certifikat. Är det certifikat av typen EV (Extended Validation) blir adressfältet grönt och vem som utfärdat certifikatet, samt vem det är utfärdat för, visas till höger om adressfältet.

Kan man bli återförsäljare?

Om du är nätverkskonsult eller jobbar med drift så behöver du ofta köpa fler certifikat. Enda kravet är att du beställer minst tre certifikat.

Kontakta supporten på 08 – 601 96 00 eller support (a) expertssl.com så berättar vi mer.

Trusted RootCA-cert för en intern PKI?

Via vår leverantör GlobalSign kan vi tillhandahålla RootCA-certifikat att installer på exempelvis er egen CA för att alla interna certifikat skall ha en betrodd RootCA.

Kontakta supporten så får ni den guidning ni behöver och en offert för er organisation.